Que tingui Grapa!

10 Juny 2019

Els sahrauís: la ¿silenciosa? lluita per la independència

El Sàhara Occidental comparteix gairebé tota la seva història amb Espanya. Però, el 1976, després de la mort de Franco, alguna cosa va fer que Espanya se n’oblidés.

Avui en dia el Sàhara Occidental és un dels pocs territoris no-autònoms del món, que damunt pateix una gran repressió per part de la policia política marroquina.

1 comentari »

  1. Hola Mario!
    En primer lloc, felicitar-te pel tema escollit, considero que tens raó quan dius que és un tema silenciat, ja que jo mateixa puc dir que gairebé no n’havia escoltat a parlar mai. M’ha agradat molt la teva manera de parlar en tot el teu discurs del vídeo, ja que et dirigeixes als espectadors amb un to molt clar i directe, i t’enfrontes al tema de manera contundent. D’aquesta manera, vas explicant la teva opinió sobre el tema posicionant-te d’una manera inequívoca.
    Des del principi, fas un molt bon inici, amb unes imatges impactants, que de seguida capten l’atenció de l’espectador. Cosa que també succeeix amb el títol, amb els interrogants en la paraula silenciosa, que fan que, amb aquesta ironia, vulguis entrar a veure el vídeo per saber sobre què estàs parlant. Quant a l’estructura, la trobo molt encertada: al principi aportes dades històriques rellevants, després fas una lleu crítica al govern espanyol, que remates després d’explicar els fets actuals que havies introduït amb les imatges. Així, acabes fent una crítica global a Europa, molt contundent, i al govern Sánchez, encara que durant tot el vídeo marques la teva opinió en tot moment.
    També destacar el to personal que utilitzes en tot el vídeo, potser a vegades una mica massa, però que el fa molt original i propi. Per acabar, dir que s’agraeix que amb tan pocs minuts exposis el tema de manera clara i sense embolics, cosa que permet acabar el vídeo havent entès el problema i totes les crítiques que exposes.

    Comentari per aroatort — 12 Juny 2019 @ 20:07


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: