Que tingui Grapa!

7 Juny 2012

Será maravilloso, viajar hasta Mallorca

Filed under: Uncategorized — xvilamala @ 23:55
Tags: , , , ,

Noies rosses amb cossos dignes d’haver estat esculpits pel mateix Miquel Àngel. Jovenets que es passegen dia i nit sense samarreta. Platges de sorra blanca. Matins de pesca. Sopars al carrer. You can’t say no forever, diu la cançó. Però és que realment hi ha algú que diria “no” a unes vacances així? Jo, si m’ho paguessin, faria les maletes ara mateix. I sense dubtar-ho. Aquest és l’estil de vida, tan Mediterrani, del nou anunci d’Estrella Damm. Sí, dic “nou”, perquè l’acaben d’estrenar. El concepte, després d’uns quants anys d’explotació, seria més aviat “vell”. Aquesta vegada, però, es veu que la Serra de Tramuntana és el teló de fons. I, ep, a Mallorca, amb això no s’hi juga! Doncs bé, per una cosa o l’altra, tornarem a viure l’estiu perfecte. Això sí, a través del televisor.

A l’altra banda del charco, potser perquè les cerveses d’Estrella Damm no abunden tant com aquí, un grup de científics asseguren que el “col·lapse planetari és imminent”. A mi, aquest eufemisme em sona a apocalipsi. Creuen que a Mallorca ja han rebut la notícia? Jo penso que no. El cas, però, és que la revista Nature ha publicat un estudi en què assenyala les nefastes conseqüències de l’impacte humà sobre el canvi climàtic. Segons els experts que han participat en la investigació, cal traçar un pla d’emergència. Si no ho fem així, d’aquí 15 anys la humanitat s’haurà quedat sense els recursos necessaris per continuar subsistint. L’article, que no hi entenc, però sembla molt fiable, deixa el futur a les nostres mans. Les solucions que proposa? Reduir la taxa de creixement de la població i el consum de recursos.

I, és clar, com amb tot, hi ha qui sembla que s’està prenent la fórmula al peu de la lletra. A Amèrica, que ja se sap que sempre van un pas per davant d’Europa (almenys fins ara), han trobat resposta al problema. Aquesta setmana, la geografia nord-americana ha vist aflorar tres casos de canibalisme. Primer va ser a Miami, on un home es va menjar part de la cara d’un altre. Després, un universitari de Maryland va confessar haver comès un assassinat i haver-se menjat el cor i el cervell de la víctima. El tercer cas es va registrar a Nova Jersey, on un home es va apunyalar a si mateix 50 vegades i llançava els seus propis intestins contra la policia. No pensin que estic a favor dels zombis i, si us plau, disculpin-me el cinisme, però aquests americans estan posant en pràctica les dues solucions que proposava l’estudi. Redueixen la població mundial alhora que utilitzen “recursos” en què l’ésser humà no pensava des de la prehistòria. Fins i tot en això són eficients! A un lloc hi corre la sang; en un altre, la cervesa.

Evidentment faig broma, però posats a parlar sobre la bogeria col·lectiva que estem vivint, prefereixo fer-ho amb unes quantes dosis d’humor. Tot i això, no sé perquè me’n vaig tan lluny. A Espanya també ens agraden les emocions fortes. La prima de risc per sobre els 500 punts aviat no serà notícia. Les màfies de polítics i empresaris, tampoc. Vivim al límit, sempre sabent que en qualsevol moment podem ser rescats. Uff… Sort dels compatriotes alemanys! Qui m’assegura que d’aquí quatre dies els europeus no estaran imitant, també, els protagonistes de The Walking dead? Rajoy, per exemple, desautoritza el Partit Popular, diu als periodistes que li “preguntin tot a ell”, però després no respon res. Aquí funcionem així. ¡Señoras y señores, this is Spain!

Tot està molt malament. No fa falta que els ho digui. De fet, arribar al canibalisme ja és una prova de pes per il·lustrar que hi ha alguna cosa que no rutlla. Mirin, si tot va com diuen les previsions, el nostre patiment s’allargarà –com a màxim, màxim– 25 anys. Segons l’estudi, aquest és el període al qual aspirem a continuar vivint optimitzant els recursos actuals. Què fer amb el temps que ens queda? No sé vostès, però els diré l’opció que m’agradaria escollir a mi: anar a La Caixa, treure els pocs diners que tinc –si és que em deixen– i agafar el primer avió cap a Mallorca. Ja ho deia als anys setanta una popular cançó de Los Mismos: “Será maravilloso, viajar hasta Mallorca”. I és així. Si he de morir aviat, prefereixo fer-ho a l’estil Estrella Damm, mediterràniament i en una platja de sorra blanca. I, si m’han de devorar per viure, posats a triar, que ho faci un noi ros sense camisa.

Image


Meritxell Vilamala

Espot Estrella Damm estiu 2012: http://www.youtube.com/watch?v=azpxHbUyuOw

Notícia sobre el canvi climàtic (La Vanguardia): http://www.lavanguardia.com/ciencia/20120607/54305956008/cientificos-aseguran-que-el-colapso-planetario-es-inminente.html

Anuncis

1 comentari »

 1. He vist el títol, i com a illenca que soc, encara que no li tingui gaire simpatia als mallorquins, m’he vist obligada a comentar:

  Titular: m’agrada. Quan el llegeixes ja cantes la cançó. A més, crec que té gràcia que el posis perquè després parles dels alemanys, i Mallorca n’està ple a l’estiu. No sé si ho havies fet expressament, però va clavat.

  Inici + Estructura del text i del seu contingut: bon inici, però m’ha sobtat molt la manera de relacionar l’anunci d’Estrella Damm amb zombies i crisi econòmica. Tot i així, a partir dels paràgrafs, s’han relacionat bé els temes. A partir del límit de la natura i del planeta passes a parlar del límit de l’economia i de la societat actual. M’ha sobtat, però és una sorpresa agradable.

  Tema escollit: molt actual, a l’ordre del dia. En realitat, amb la primera llegida no es veu un tema clar, però si el deixes reposar i hi penses, com ja he dit més a dalt, parla dels límits de la societat, i amb molta “soltura”.

  Estil de redacció: molt bé. No hi ha faltes d’ortografia, està tot ben estructurat i ben lligat.

  Com exposa la seva opinió al llarg del text: la seva valoració es deixa veure durant el text de manera subtil, amb la ironia que fa servir i frases com “señoras y señores, this is Spain!”, però no és fins al darrer paràgraf, i ja a mode de conclusió, que deixa veure la seva opinió explícitament.

  Espero haver entès el teu text, si no aquests comentaris no serviran de res!
  Neus Suñer

  Comentari per neusst — 9 Juny 2012 @ 13:44


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: