Que tingui Grapa!

7 Juny 2012

I una merda!!

Filed under: Uncategorized — gerardvila9 @ 17:20

Aquesta entrada no mereix cap menció, ni cap reconeixament ni molt menys cap consideració especial en una classe de periodisme. Què pot aportar de bó un article amb aquest títol més enllà de despertar un riure fàcil? Doncs això no li facin massa cas, però els agrairia una lectura. Aquest article el que fa és, això sí, parlar clar. Per això potser no acabarà d’agradar a gaire gent.

S’imaginen per un moment que en comptes de dir “no vull pagar” en alguna autopista catalana, digués “desisteixo de fer efectiu l’import que em demana, per haver fet ús de la via per la qual circulo” o si en comptes de dir que “n’estic fins als ous de la classe política” m’hi referís al·legant “certes desavinences entre tot l’arc polític del país i les meves necessitats com a ciutadà”. De ben segur que no tindria cap suport, per molt reivindicatives que fóssin les meves demandes. En política en canvi passa al revés, com més clar parlis, pitjor t’anirà.

Recordo un imprescindible reportatge d’Amanda Mars a EL PAIS, que vam repassar en una classe, no menys imprescindible, de redacció amb l’Oriol Llop. De cop, en un moment de brillantor personal vaig relacionar l’article amb el títol d’una entrada en aquest mateix blog de la Marta Montaner, anomenat l’Opi del poble. La classe política actual fa un ús impresentable dels eufemismes, per tal de tenir-nos a tots opiats amb una cantarella impresentable, la qual només es pot desxifrar després de llargues hores, i quan la notícia ja és fum. I així anem. Utilitzen aquest recurs per no valorar de forma clara i objectiva com són les coses, i nosaltres anar empessant escàndol rere escàndol i tal dia farà un any.

Els polítics d’aquest país han arribat a un grau de perversitat tal, que fa fredor. Resulta que ens hem de felicitar perquè han donat un premi a un ajuntament per bona praxis política. Té nassos que fer bé les coses, o fer el que s’espera de tú sigui notícia. La demagògia política ha arribat a uns extrems que mereixen ser denunciats. Quan et diuen que la majoria de polítics no són uns lladres ens ho hem de prendre com un compliment. Fins on hem arribat, que agraïm que hi hagi polítics honestos!

Sincerament, aquesta no és una apologia per la crítica visceral a la classe política. No és el meu estil, ni el de ningú crec. Res m’agradaria més que poder elogiar la funció dels meus governants, aquells que han volgut ser-ho i que han acceptat ser-ho. Però casos com el silenci dels dirigents populars a l’hora de depurar responsabilitats pel cas Bankia no ajuden, tampoc ajuda veure la grollera discussió entre les responsables de la comissió de treball del PP i PSOE, o l’inquietant silenci de Felip Puig per l’actuació dels Mossos. Això no ajuda a recuperar el crèdit d’una classe política més preocupada per portar el diccionari de la R.A.E sota el braç per explicar-nos de forma inexplicable les inexplicables accions que prenen, o sigui que ens prenen el pèl, cullons!

http://www.prnoticias.com/index.php/comunicacion/532/20114522-la-clase-politica-de-espana-es-la-peor-considerada-en-cuanto-a-comunicacionyliderazgo-segun-un-estudio-de-la-agencia-ketchum-

 

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/03/05/vidayartes/1330979259_557017.html

 

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: