Que tingui Grapa!

31 Mai 2012

Autonòmiques en venda

Filed under: Uncategorized — ainavalldaura @ 23:28
Tags: , , ,

“Es ven televisió. Interessats  posin-se en contacte amb el govern de la seva comunitat autònoma. Es requereix tenir amics dins de les files del PP i estar disposat a manipular l’ opinió pública”. Aquest podria ser un dels anuncis que poden aparèixer en els pròxims dies a les pàgines de qualsevol diari. El motiu? El debat que s’inicia avui dijous a la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats. Un debat  en el que es posa en entre dit la viabilitat de les televisions públiques  autonòmiques  i se’n proposa la privatització, tal com preveu el Projecte de llei aprovat pel PP el passat 20 d’abril.

 Com si fos el dia de la marmota, la mateixa història es torna  a repetir i els serveis públics es van debilitant sempre seguint el mateix procés. Primer de tot cal fer  un bon gasto “ un despilfarro a la española”. Cal justificar  d’alguna manera que “lo público no funciona”. I finalment un cop ja està tot ben embolicat, endeutat i desprestigiat apareix la resposta a tots els mals, com caiguda del cel. Privatitzar, privatitzar i privatitzar. Ara és els torn dels mitjans de comunicació. I la crisi torna a ser l’excusa perfecta.

És cert que ens els últims mesos, fins i tot anys,  s’ha anat produint una degradació dels serveis públics  en els quals la manipulació i control governamental era cada vegada més evidents. No obstant això,  en lloc de lluitar  per millorar allò que no funciona de les institucions públiques,  es proposa privatitzar de manera que les mentides persistiran i a les del govern de torn s’hi sumaran les de les empreses que conformin el consell d’ Administració. És obvi, que els  qui manin  a dins seran amics dels que governen,  doncs “los Populares no descuidan a sus amigos”. Així doncs la manca de transparència i ètica periodística aniran guanyant terreny en detriment d’una informació cada vegada menys veraç i plural. Erosionant les bases  de l’estat democràtic. Si és que al sistema actual encara se li pot dir així

.Image

Les primeres reaccions ja s’han anat produint i televisions com Canal 9 a València,  TeleMadrid o la TV de Castella la Manxa ja han anunciat que s’acolliran aquesta nova proposta. Això sí, en el cas d’aquesta última la senyora Dolores de Cospedal ha dit que primer hauran de finalitzar “las tascas de saneamiento de la entidad” no voldríem pas que les empreses privades hi haguessin d’invertir masses diners tapant forats.

 Doncs perquè serveixen els diners de les arques publiques sinó és per ajudar les empreses privades i facilitar el seu enriquiment? Assistim avui, senyores i senyors, a una altra lliçó de manca d’escrúpols en que la llibertat d’expressió està a la venda. Que comencin les ofertes!

Aina Valldaura

 LINKS

http://www.publico.es/televisionygente/435243/la-privatizacion-de-las-autonomicas-mas-cerca

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/las-autonomias-tienen-via-libre-para-privatizar-sus-teles-1690300

http://www.publico.es/televisionygente/435243/la-privatizacion-de-las-autonomicas-mas-cerca

Anuncis

1 comentari »

 1. Tituar: Bon titular. Ajuda a intuir de què anirà el tema, però no del tot així que convida a llegir més. A més, amb la primera frase ja s’acaba de concretar el tema que es remata amb la frase final.

  Estructura: Comença amb humor i després situa al lector en el context. Humor + Informació = Bona combinació. A més, ja deixa veure la seva opinió en contra de la situció que s’exposa. Llavors, després d’una mica més de contextualització al segon paràgraf, ja expressa de forma clara la seva opinió críticant la decisió presa i les conseqüències que tindrà. En general, el text està molt ben lligat i amb la frase final el converteix en un text circular perquè acaba amb el que ha començat.

  Tema: És un bon tema d’actualitat que ens afecta especialment a nosaltres que estudiem periodisme i veiem com alguns dels valors que ens ensenyen a classe semblen no tenir vigència en la realitat. Trobo que està molt ben trobat!

  Estil de redacció: Jo potser canviaria alguna cosa del tercer paràgraf per fer les frases més curtes i evitar confusions. Però, en general la redacció és amena i les cites en castellà li donen un toc d’humor. Pel que fa a l’ortografia només he vist dos erros al final del text: el “perquè” diria que ha de ser “per a què”, o al menys anar separat (per què) ja que és una pregunta (no n’estic segura del tot); i “en que” crec que ha de ser “en què”. En fi, errors molt puntuals que fem tots.

  Opinió: queda clara ja des del primer moment. A més està justificada per altres accions que ha dut a terme el govern de la forma que l’Aina ha exposat en el segon paràgraf. També està ben repartida al llarg del text. No es concentra en només en una secció.

  Bona publicació 🙂

  Glòria Torrent

  Comentari per gloriatorrent93 — 1 Juny 2012 @ 13:42


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: