Que tingui Grapa!

29 Mai 2012

A la presó per “nini”

Filed under: Uncategorized — padrenybuisansilvia @ 20:23
Tags: , ,

Image

 

Estudies o treballes? Típica pregunta per lligar en una discoteca (o això és el que pinten a les pel·lícules, ja que jo no he vist mai que ningú lligui així), i fins fa uns anys la resposta podia ser: si o no. Últimament, però, s’ha afegit una tercera resposta: NI estudio, NI treballo; i d’aquí s’ha batejat com a “ninis” als joves que la donen (actualment 700.000 a Espanya). Aquests nois i noies han estat (i segueixen estant) molt criticats (no amb falta de raó, ja que tal i com està el panorama no estem per mantenir ganduls), doncs imagineu que el càstig a aquests joves fos, en comptes de la lapidació per l’opinió social, la presó.

La presó? Pensareu que estic boja o que sóc massa radical, però és que a Texas s’ha donat el cas d’una noia que per faltes d’assistència continuades a dormit entre reixes. El més escandalós d’aquest cas, però, no és la decisió judicial, sinó la situació de la noia. Una jove de 17 anys, alumna exemplar, que faltava a classe per motius que sorprendrien a qualsevol persona d’aquí (tot i que hi ha situacions similars a Espanya que queden amagades, potser perquè el que interessa és no fer-les saber). Diane Tran, així es diu l’adolescent, tenia uns motius prou justificats per no assistir a classe: cuidava els seus germans petits i treballava, a temps parcial, a dues feines. Potser els que haurien d’anar a la presó són els pares d’aquesta noia i no ella.

Facebook, Twitter, blogs… i fins i tot una web estan seguint aquest cas per mirar d’ajudar econòmicament a Tran. I és que ella no feia “campana” i es passava l’estona al bar o a les xarxes socials, ella feia el possible per tirar una família endavant (quan per edat no és el que li pertoca).

Mentrestant aquí a Espanya utilitzem excuses com l’altíssima taxa d’atur, la pujada de taxes universitàries o les retallades per consentir que els joves es quedin a casa gaudint de la seva joventut sense pegar ni brot (perdoneu l’expressió). No justifico el càstig atorgat a aquesta noia, em sembla una decisió injustificada i injusta, però per altra banda crec que la situació en la nostra terra no està per tirar coets, l’educació dels joves deixa molt que desitjar. I casos com aquests haurien de fer-nos reflexionar, perquè segueix havent joves que responen amb orgull: NI estudio, NI treballo.

Sílvia Padreny Buisan

 

LINKS

Xarxes socials:

http://www.facebook.com/HelpDianeTran

https://twitter.com/#!/search/diane%20tran

Notícies o webs relacionades:

http://www.lavanguardia.com/sucesos/20120528/54299423600/estudiante-texas-termina-carcel-faltar-demasiado-clase.html

http://www.abc.es/20120529/sociedad/abci-detienen-estudiante-texas-clase-201205282011.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/texas-encarcela-una-estudiante-por-clase-1844541

http://www.telecinco.es/informativos/internacional/Encarcelada-faltar-instituto_0_1622837832.html

http://www.ninis.org/?page_id=207

Web oficial:

http://helpdianetran.com/

Anuncis

1 comentari »

 1. Títol: Fluix, encara que reflexa la idea del text

  Inici i estructura: Una entrada que ens introdueix en el tema amb aportació de dades com la de l’atur juvenil. Deixa veure la seva opinió al respecte. Es llegeix bé. L’estructura està bé, combina informació i opinió. El final tanca amb la idea original del text i titular, és circular.

  Tema escollit: Un tema curiós, que ha sabut lligar molt bé amb la crisis actual.

  Redacció: El text està ben escrit.

  Opinió: Ja des del principi del text podem començar a veure la seva opinió, que va apareixent per tot l’escrit. Una opinió clara i contundent.

  Luis Manuel Magallanes Muñoz

  Comentari per luismamm — 30 Mai 2012 @ 19:56


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: