Que tingui Grapa!

26 Mai 2012

Pla B

Filed under: Uncategorized — mariallobet @ 21:46
Tags: , , , ,

Últimament sento la paraula pla pertot arreu. És curiós com les múltiples accepcions d’aquest mot polisèmic ens condicionen el dia a dia, més del que ens pensem.

Ahir-nit, Guardiola i el seu exèrcit blaugrana tenien un gran pla: tancar l’etapa amb un final feliç. Els hi va sortir d’allò més rodó. Tot i això, el pla focal avui es concentra en Bankia. L’entitat ocupa la majoria de capçaleres, i és que 19.000 milions d’euros de diner públic injectats a qui ens ha portat fins aquí no podien quedar en segon pla. Mentrestant, el nostre President seria un bon protagonista d’un thriller, perquè de personatge pla no en té res. Tan aviat s’alia amb Mas com pacta amb Rubalcaba o es compromet amb Duran per refinançar el deute autonòmic. I en el pla seqüència següent, hi apareixeria la Policia Nacional al complet per aturar xiulets, banderes i pancartes d’uns culers que van al Calderón a buscar brega. El film seria interessant i tot!

La cosa no acaba aquí. Crisi, banca, reformes i zona euro són totes paraules planes d’allò més agudes: és en el que estem profundament submergits, el que ens ho ha provocat, el que ens ajudarà a sortir-hi (o això creuen alguns) i el que patim perdre.

Duran i Ortega han caigut tot plans després de la revelació pública de Mas envers l’alternativa al pacte fiscal, la Hisenda pròpia. Aquest és un dels grans plans B que estan sorgint recentment. I és d’això del que vull parlar.

Perquè de totes les accepcions de la paraula, la que més m’intriga és aquesta última. Esperanza Aguirre tenia un pla B pel partit de la final de Copa –envers les possibles xiulades-, el #novullpagar n’és un davant la impassibilitat de la Generalitat en les queixes pel pagament de peatges, Europa n’està buscant un per si Grècia surt de l’euro, el Govern se l’està preparant per l’impagament de pensions i l’atur, el senyor Adelson en té un pel seu últim projecte, destinat a Espanya: si al final no pot ser Barcelona, serà Madrid (o a la inversa) i quantíssims exemples més que podria citar però que em farien deixar anar un “ara pla!”.

Doncs bé, tenint en compte que s’ha posat més de moda que les maratons de TV3, potser jo també me n’hauré de buscar un, de pla B. I vostès també, els ho asseguro. Aquí qui no en té cap ja està fora de joc. Després de molt reflexionar, crec que el millor seria fer les maletes i marxar ben lluny d’aquí, en algun paradís fiscal. Dubto encara entre Nauru o Niue. Allà ningú em molestaria, pagaria menys impostos, seria rica del cagar –disculpin l’expressió- i a sobre conservaria el morè tot l’any. Mare meva, què més puc demanar? I mentrestant, veuria els nous plans B d’Espanya per la televisió i pensaria… sort que vaig marxar!

Maria Llobet

Sobre el pla B d’Artur Mas: http://www.ara.cat/politica/DURAN-MAS-HISENDA_PROPIA_0_706729550.html

Sobre el rescat de Bankia: http://www.lavanguardia.com/economia/20120526/54300122938/bankia-plan-saneamiento-goirigolzarri.html

http://www.cincodias.com/articulo/opinion/banco-publico-plan-b-gobierno/20120525cdscdiopi_3/

Sobre la reunió de Rajoy amb Duran: http://www.lavanguardia.com/politica/20120525/54299962896/rajoy-compromete-duran-crear-mecanismo-refinanciar-deuda-autonomica.html

Anuncis

1 comentari »

 1. Titular: “Pla B” és l’essència de tot l’article. Res a objectar!
  Inici del text: Bon començament, el recurs del lèxic està moly ben trobat. A més implica rigor periodístic: les paraules-tipus com “pla” s’han multplicat amb la crisi, això es plasma en els mitjans de comunicació.
  Estructura: la idea per vertebrar el text és genial, però hi ha punts de la lectura en els que hi he trobat poca cohesió. Però insisteixo, la idea és bona, imagino que no volies allargar-te ni redundejar. S’utilitza el concepte “pla” per vehicular temes d’actualitat; fins i tot hi apareix una frase feta. Brillant!
  A l’últim paràgraf es deixa anar l’opinió i el punt de vista sobre el que s’ha exposat abans, a més del teu “pla B”. El final és incisiu però no arriba a ser agressiu.
  Tema escollit: pinzellades de l’actualitat política / econòmica, molt oportunes totes!
  Estil de redacció: la redacció és força àgil. No s’atura amb molts detalls, va al gra. Potser al penúltim paràgraf hauria aïllat les oracions amb punts i coma, per marcar més el ritme i l’enumeració. Però així s’entèn prou bé.
  Opinió: com he dit abans, la valoració sobre els fets exposats és crítica i irònica sense arribar a una opinió agressiva. Es veu clar que molta simpatia no et suggereix la gestió dels governs català i espanyol…

  Res més a dir! Ah, sí, si finalment “t’exilies” a un d’aquests paradisos, recorda-te’n dels teus companys periodistes!

  Comentari per clarabarm — 31 Mai 2012 @ 23:35


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: