Que tingui Grapa!

24 Mai 2012

L’Esperanza en Mourinho i els seus pitos

Filed under: Uncategorized — gerardvila9 @ 14:14

Silbido, bronca, abucheo..mira que ni arriba haver de sinònims, però és clar quan ets la Presidenta de la Comunitat del Reino, i dius que “a mi no me gustan los pitos” és una invitació massa evident cap a la broma fàcil. La Sra Aguirre ha decidit tirar pel dret i carregar contra aquells que no són monàrquics, o no es senten espanyols. Sens dubte aquesta particular governant, no deixa de sorprendre. Fins avui havíem vist suspendre partits per, condicions climatològiques adverses, invasió de camp, amenaça de bomba i fins i tot perquè l’enllumenat del camp s’apagava. Ara Esperanza Aguirre demana suspendre la final de la Copa del Rei per la por que els aficionats bascos i catalans fem ús de la llibertat d’expressió.

Què deuen pensar aquells americans que cremen la bandera del seu país davant la Casa Blanca i no són condemnats, perquè fan ús de la seva llibertat d’expressió? O què deu pensar dels espanyols un ciutadà islandès quan veu aquells banquers i polítics del seu país que han enviat el Islàndia a la ruina a la presó, i en canvi a Espanya viuen com reis? I què deu pensar aquell petit empresari o autònom que ha d’esperar mínim de 120 dies per cobrar la factura a la Comunitat de Madrid? I què ha de pensar aquella senyora que no li acaben d’arreglar les voreres del seu barri perquè l’Ajuntament de Madrid té un dèficit de 2000 milions d’euros?

Pensar que la preocupació de tots ells sigui la d’estar pendent dels dos minuts i mig que dura l’himne, a veure si aquesta banda de “rojos separatistas, independentistas” xiulem, és un pel agosarat. Al cap i a la fi es tracta d’un partit de futbol, exactament igual que el que va haver-hi a Bucarest fa dues setmanes a la final de l’Europa League, on els aficionats de l’Atlético de Madrid mostraven banderes franquistes. O com els que tantes vegades hi ha hagut al Bernabéu en partits contra al Barça, farcit de banderes amb simbologia nazi, mentre es confiscaven senyeres i estelades allà, Aguirre no deia res, com tampoc diu res de la manifestació falangista aprovada per demà. Això és llibertat d’expressió, com ho és xiular l’himne, el Rei, el príncep o en Mourinho. A aquest fa nou mesos se li va ennuegar un “Pito” i li va posar el dit a l’ull, a l’Espe, se li ennuegaran 45.000 xiulets. El 15 de Maig n’hi havien molts més a la Plaça del Sol de Madrid, però és clar, d’aquells no se’n parla. Parlem de futbol.

Primeres declaracions

http://www.eitb.com/es/deportes/futbol/athletic/detalle/890460/pitada-final-copa-rey–declaraciones-esperanza-aguirre–athletic-barcelona/

Ratifica i s’empara en la llibertat d’expressió

http://www.canalathletic.com/final-copa-del-rey/2012/noticias/aguirre-apela-libertad-expresion-201205231238.htm

GERARD VILÀ

Anuncis

1 comentari »

 1. Perdó per aquesta expressió tant poc acadèmica, però… quina passada de text!

  Titular: el joc de paraules del títol és impecable.
  Inici del text: Començar per la llista de sinònims és una eina molt recurrent en els articles, però en el tema tractat pel Gerard s’hi prestava a fer-ho i s’hi addiu molt! Almenys jo, quan he llegit les declaracions de l’Aguirre, he pensat que servida la polèmica podria haver emprat una altra paraula abans de “pito”.
  Estructura: el text està ben estructurat. Engega amb el tema i la controvèrsia que s’ha generat, planteja qüestions i expressa el seu judici sobre aquestes al final del text.
  Tema escollit: molt oportú el tema de l’Esperanza Aguirre, està en l’ordre del dia de tots els mitjans de comunicació estatals.
  Estil de redacció: molt afinat. És fàcil de llegir i és entenedor. Tot i que compte, hi ha algunes faltes d’ortografia!
  Opinió: es fa patent la posició del Gerard respecte a la protagonista i a la controvèrsia que ha generat, però la sustenta amb arguments molt sòlids. Res a objectar.

  En definitiva, un bon article que concorda amb l’agenda informativa d’avui, 24 de maig. Res més a dir! Ah, sí… bon viatge, Gerard!

  Comentari per clarabarm — 24 Mai 2012 @ 19:49


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: