Que tingui Grapa!

23 Mai 2012

Retallant paraules

Filed under: Uncategorized — ladescrizionediunattimo @ 23:11
Tags: , ,

Sembla una broma. El país s’enfonsa, els estudiants es manifesten, l’atur augmenta, les retallades continuen…, i pels polítics és més important la moralitat o immoralitat de l’assignatura Educació per la Ciutadania. Demà es durà a terme una Conferència d’Educació que, entre d’altres coses (com ara augmentar les taxes universitàries), reformarà el contingut de l’assignatura.

Els problemes envers aquest tema venen de lluny: fa sis anys el PSOE va incloure  Educació per la Ciutadania a secundària. Des d’un bon principi ja hi va haver rebombori i un fort rebuig entre l’oposició política i l’Església. El bisbe Cañizares va definir la matèria com “un atac més  a la família”. Si l’assignatura li sembla a l’eclesiàstic un atac, què li semblaran les retallades en Educació, que perjudiquen el futur dels infants, o les dificultats cada vegada més grans d’accedir a una beca?

Del contingut de la matèria en seran eliminats temes considerats ideològics i se n’esborraran els paràgrafs que no interessen. No hi veieu un cert paral·lelisme amb la censura franquista? Doncs res, que ja no hi trobarem referències a la xenofòbia, el racisme, l’homofòbia, l’antisemitisme o el sexisme. Saben un secret, polítics? Tapar-se els ulls davant les injustícies i les desigualtats del món no farà que aquestes desapareguin.

L’assignatura, que l’any vinent passarà a dir-se Educació Cívica i Constitucional, inclourà ara nous temes com el de la importància “de la iniciativa econòmica privada” i, ja que està tan de moda la Llei Sinde, “el respecte a la propietat intel·lectual”. Això sí, res de conservar els paràgrafs sobre “la falta d’accés a l’educació com a font de pobresa”, perquè de pobresa, a Espanya, no en tenim,  no.

Quina importància té, en el marc actual de la crisi, una assignatura que tracta temes ètics que no fan mal a ningú? Els polítics no haurien de tenir ni temps de plantejar-se aquests canvis, enfeinats com haurien d’estar en resoldre tot el merder (perdoneu-me el mot) que han creat. Bé, deixarem que el ministre Wert segueixi jugant a crear-se enemistats. Repeteixo: tot plegat sembla una broma. Però no ho és.

 

LINKS

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/05/18/actualidad/1337372224_754584.html

http://www.lavanguardia.com/cultura/20120203/54248607337/quien-asesora-a-wert.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/gobierno-anuncia-que-eliminara-educacion-para-ciudadania-1372261

 

Paula Vidal Oliveras

Anuncis

1 comentari »

 1. Titular:
  Crida l’atenció i té grapa. és interessant el joc que fa, i que segueix durant tot el text, entre les reformes de l’assignatura i les retallades per la crisi que duu a terme el govern.

  Inici + Estructura del text i del seu contingut:
  L’inici està bé. Comença amb una frase curta i sentenciadora que fa que vulguis continuar llegint i a continuació, situa el lector i el tema a la situació actual i fa entenedora la primera frase.
  L’estructura és adequada. Dins de cada paràgraf connecta contextualització i informació amb la seva reflexió sobre el tema.
  Al final recupera la idea del principi, la de la primera frase, i hi afegeix una conclusió de punt i final.

  Tema escollit:
  Bon tema. Tot i que pot ser no és un tema amb gaire pes informatiu li serveix molt bé per lligar-lo amb el paper dels polítics i fer-ne una crítica.

  Estil de redacció:
  és un estil proper al lector i hi interactua directament i sovint amb preguntes.

  Com exposa la seva opinió al llarg del text. Valoració crítica.
  Argumentació. Comprensió. Extensió. Comentaris personals.

  L’opinió està ben repartida al llarg de tot el text, fent reflexionar el lector i qüestionant-se els fets.

  Marta Curull Sentís.

  Comentari per colordeparaula — 24 Mai 2012 @ 11:07


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: