Que tingui Grapa!

22 Mai 2012

Escalfant motors

Filed under: Uncategorized — lorenavelascolozano @ 21:46
Tags: , , ,

13 de maig de 2009. Mestalla, final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Athletic Club Bilbao. Mentre sona l’himne espanyol, es produeix una xiulada generalitzada per part de les dues aficions, que expressen la seva no identificació amb l’himne i amb la monarquia espanyola. La Fundación para la Defensa de la Nación Española ho denuncia a l’Audiència Nacional, que arxiva el cas considerant que prima el dret a la llibertat d’expressió dels aficionats.

Avui, Madrid. A tres dies de la celebració d’una nova final de Copa entre el FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao, la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, es converteix en trending topic i encén –una mica més- els sentiments nacionalistes. “Això és el campionat d’Espanya, i per tant no es pot convertir en un acte de manifestació hostil cap a Espanya i els espanyols. Si es produeix la xiulada, el partit es suspèn i es celebra a porta tancada. Ja veuran vostès com no es torna a produir”. La manifestació d’ultra dreta convocada per la Falange Española pel mateix dia del partit, però, sembla que no és considerada un acte hostil cap a la democràcia.

Les reaccions, com és d’esperar, no han trigat en produir-se. I és que el to amenaçant i les paraules de la presidenta han fet riure uns i han empipat uns altres. Inclús els seus companys populars han trobat fora de lloc la declaració. La vicepresidenta Sáenz Santamaría, ha defensar que l’esport és “per gaudir” i que “no s’han de barrejar unes coses amb les altres”. El president del PP basc, Antonio Basagoiti, d’altra banda,  recorda que a la final de la Europa League els aficionats de l’Atlético de Madrid duien “banderes amb el pollastre, que no són constitucionals ni democràtiques”. Finalment, CiU titlla la proposta com “un atemptat contra la llibertat d’expressió”.

                                                                                    

                                                            Imatge de la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Entre els partits d’esquerres, trobem ERC, que anomena Aguirre “piròmana” i ICV, que considera l’acció una maniobra per desviar l’atenció d’altres temes “més complicats” que gestiona el govern. Assumptes que no sumen gaires punts positius pels populars, com ara la injecció de diners públics a Bankia o el dèficit “ocult” de la Comunitat de Madrid. Els socialistes bascos, per la seva banda, conviden a la presidenta a obrir els llibres de comptes de la comunitat madrilenya. No concorda gaire amb la famosa llei de transparència promoguda i defensada pel PP amagar que el dèficit de la capital és el doble del previst.

Abans de les declaracions de la presidenta, aquest matí, el diari “El Mundo” acusava els partits catalanistes i bascos d’aprofitar l’enfrontament futbolístic per reivindicar l’afirmació nacionalista. Per una vegada, ha dit la veritat. I és que vist que al nostre país tenen més ressò els actes succeïts a un estadi de futbol que no pas al Congrés, normal que s’aprofiti l’ocasió. Comprovat: el futbol aixeca passions.

Lorena Velasco

LINKS

1- http://www.324.cat/video/4099871/altres/Enrenou-politic-per-la-Copa-del-Rei

2- http://www.lavanguardia.com/politica/20120522/54296669836/aguirre-suspender-copa-del-rey-protestas-nacionalistas.html

3- http://www.324.cat/noticia/1739499/politica/La-proposta-dEsperanza-Aguirre-de-suspendre-el-partit-de-la-final-de-la-Copa-del-Rei-no-troba-cap-suport

4- http://www.ara.cat/comunicacio/portada_0_704329770.html

Anuncis

1 comentari »

 1. Titular: Engancha porque es corto y directo. Quizá resulta típico y no muy original, ya que es una frase muy utilizada en el lenguaje futbolístico.

  Inicio + Estructura del texto i de su contenido: Buena idea la de empezar con un hecho ocurrido en el pasado para poner en antecedente lo que vendrá en el párrafo siguiente. En general tiene bastante ritmo, y los acontecimientos están bien explicados.
  Encuentro a faltar opinión en todo el texto. La hay, sí, pero de forma muy sutil, con alguna expresión como “tono amenazante”, no aseverativa.

  Tema escogido: Es un tema que siempre interesa, fútbol y política. Además de actualidad.

  Estilo de redacción: Explica los hechos, hay citas. Encuentro que es un texto muy neutral, da voz a otros pero, desde mi punto de vista, hay poca opinión por parte de la autora.
  En general, la redacción es buena, hay coherencia y cohesión en las frases. Me parece un texto muy bien estructurado, no se hace pesado al leerlo, y esto, además del tema lo hace interesante.

  Verónica Haro

  Comentari per veronicahg — 23 Mai 2012 @ 19:21


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: