Que tingui Grapa!

21 Mai 2012

A la tercera va la vençuda?

Filed under: Uncategorized — Glòria Torrent @ 16:45
Tags: , , ,

El 29 de març el veí d’Anglès Josep Casadellà i Turon va fer un petit gest que s’ha convertit en un tot moviment massiu. Cansat de pagar per a unes autopistes saldades des de fa anys, Casadellà va decidir plantar-se en un peatge de l’AP-7, passar sense pagar, enregistrar-ho tot per vídeo i penjar-ho al YouTube. En poques setmanes van sorgir vídeos semblants i es va acabar creant la plataforma ciutadana #novullpagar a la qual ja s’han unit milers de catalans i partits polítics com SI, ERC o la CUP.

Els ciutadans han demostrat en vàries ocasions, les més importants les concentracions als peatges de l’1 de maig i del passat diumenge, el seu descontentament respecte la situació discriminatòria catalana. I és que, mentre que a Catalunya més de la meitat de les autopistes són de pagament, concretament un 67%, a la resta de l’estat espanyol només ho són un 20%. A més, a comunitats com Extremadura la totalitat de les carreteres són gratuïtes. I com si aquestes dades no fossin prou escandaloses: a Catalunya hi ha el 49% dels peatges de tot l’estat espanyol, però només el 10% de es vies ràpides.

I què ha fet la Generalitat al respecte? Doncs res. No només no ha donat suport al moviment, sinó que vol aplicar multes que no tenen vigència legal ja que negar-se a pagar un peatge no està recollit com una infracció en el Reglament de Circulació General. Tot i així, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat procediments sancionadors contra els conductors al·legant que es vulnera l’article 153 del reglament de circulació al no parar-se davant el semàfor en vermell. Tot sigui per mantenir les concessionàries contentes.

El poble crida i reclama acabar amb el greuge comparatiu al que Catalunya està tant acostumada – ja sigui per les autopistes o per altres aspectes com la distribució fiscal – però el govern no sembla escoltar. El 17 de Juny hi haurà un nou #novullpagar col·lectiu amb concentració davant la seu de La Caixa, que controla Abertis, inclosa. Qui sap, potser és veritat que la tercera va la vençuda i comencem a veure resultats…

Glòria Torrent

Links:

http://www.novullpagar.cat/p/raons-per-no-pagar.html

http://www.novullpagar.cat/p/guia-legal-no-ho-dubtis-no-paguis.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/4010666/20120511/poden-recorrer-multes-novullpagar.html

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: