Que tingui Grapa!

19 Mai 2012

Per la boca mor l’Església

Filed under: Uncategorized — Paula Solanas @ 18:18
Tags: , , ,

És i sempre ha sigut la nena consentida del país. Durant massa segles l’Església espanyola ha viscut sota l’abraçada del poder amb un control total sobre el pensament de la societat. Acostumada a imposar els dogmes cristians sense cap tipus de límit per part dels governs. En el segle XXI, en un Estat aconfessional en el paper, encara se’ns omplen les orelles amb les paraules de bisbes i cardenals sobre temes com l’homosexualitat o l’avortament.

Rouco Varela a la Conferència Episcopal

El cardenal arquebisbe de Madrid,  Antonio María Rouco Varela, ha anunciat a través d’un comunicat que recolza el discurs que el bisbe d’Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, va oferir durant l’homilia del Divendres Sant. Oi tant, el mateix en què assegurava que “els homosexuals que es corrompen troben l’infern”, en directe i a la televisió pública. El Ple de l’Ajuntament d’Alcalá va aprovar un vet a Reig Pla i els grups municipals de UPyD, PSOE i IU han demanat el seu trasllat. Ara la Conferència Episcopal treu les urpes.

Segons Rouco Varela, “cap institució humana està legitimada per jutjar, i encara menys, impedir que s’ensenyin els continguts de la doctrina catòlica”. Oh, l’eterna doble moral d’aquesta gran (i ben mantinguda) família! La lògica de monsenyor perd tot el seu significat en el moment en què oblida que la tolerància que demana hauria de ser bidireccional.

L’Església catòlica segueix ancorada a la dreta més retrògrada i alimentant-se dels sectors de la política que la recolzen ferventment. A cop de declaracions anem recollint perles com la del bisbe de Tenerife referent als abusos sexuals a menors per part de religiosos: “Hi ha adolescents de 13 anys que hi estan perfectament d’acord i, a més, desitjant-ho. Inclús et provoquen si et despistes ”. No calen més paraules perquè ja les han dit totes.

Enlloc de parlar de l’ofensiva del “lobby gai”, monsenyor Rouco Valera podria plantejar un nou tema de debat en el si de la institució: la llibertat religiosa no és el mateix que la llibertat per difamar. L’enemic de l’Església catòlica no és altre que ella mateixa i la seva al·lèrgia a un nou cristianisme més eclèctic que segueixi el corrent dels temps en què vivim. Actuant d’aquesta manera, només aconsegueix danyar la imatge de la religió i guanyar-se les crítiques de l’opinió pública.

Si realment Déu ens ha d’il·luminar a tots per sortir de la crisis, com deia Ana Botella fa uns dies, potser que també es dediqui una mica a controlar el que diuen els seus “portaveus” aquí a la terra.

Paula Solanas

Anuncis

1 comentari »

 1. Titular enginyós i amb molta càrrega significativa. Bon inici amb una frase curta i una bona manera de definir l’Església. El primer paràgraf contextualitza el tema de l’article. Continua explicant els darrers fets sobre la polèmica del bisbe d’Alcalà, una informació útil per al lector perquè el tema va sorgir fa un parell de setmanes. En aquest sentit, fa bé introduint cites textuals.

  El tema esta ben triat ja que genera molta controvèrsia.

  Ben emprats els incisos per exposar la seva opinió. Les exclamacions li donen vida al text. Les crítiques que es poden llegir en el text estan ben fonamentades. També m’agrada el consell del penúltim paràgraf ja que introdueix un tema de debat interessant. El to reflexiu és molt bo.

  El final és molt correcte. La frase final és lapidària i no deixa indiferent.

  Molt bon article, la opinió queda molt clara i les idees estan ben estructurades.

  Comentari per jaumemonfort — 20 Mai 2012 @ 16:52


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: