Que tingui Grapa!

18 Mai 2012

Amb un esclop i una espardenya

Filed under: Política — Glòria Ribugent @ 22:20
Tags: , , , , , ,

Imagino que la Generalitat, amb rigor, ha designat un grup d’experts. Estan asseguts al voltant d’una taula per debatre quin ha de ser el preu del Segon Cicle de Formació Professional per l’any vinent. Estudien quin és la mitjana del nivell adquisitiu d’un alumne d’aquests ensenyaments, estan estudiant, també, quines repercussions negatives i positives tindrà, quin és el preu més adient perquè cap estudiant en surti perjudicat en massa mesura però que el país hi surti guanyant…

Irene Rigau

Avui la consellera Rigau, celebèrrima banyolina, n’ha anunciat el preu. 360 euros. Però quan ha deixat anar la primera declaració he començat a sospitar: “Jo vaig preguntar quin és el preu que gasten amb l’iphone”, deia ella. “Doncs fem-ho equivalent, perquè vegin que si la formació és quelcom de valor que s’ha de primar a la vida, abans de dir això, paguem la matrícula”. Sembla que en lloc de consultar a un grup d’experts deuen haver trucat a una teleoperadora de Movistar.

Jo pensava que les decisions es prenien amb rigor, amb estudis i dades comprovables, però avui me’n he adonat que anem, com es diu, “amb un esclop i una espardenya”. S’agraeix la proximitat de la Consellera en explicar els procediments de la conselleria, però si el preu dels segon cicle d’FP es decideix així, què més també s’hi fa?

Inevitablement he recordat una anècdota d’un cop que vaig anar a Grècia, de com pintaven un pas de vianants: mesuraven la distància entre una ratlla i la següent amb els peus (per estrany que sembli, aquí no es fa així). Potser la comparació és una mica exagerada, però no deixa de ser la mateixa idea, la del poc rigor.

Jo no vull ser d’un país de tercera, on les decisions es prenen “a la babalà”. Quan vaig a votar, pressuposo que aquells que ens trauran de la crisi són tècnics entesos, que les persones que ens governen coneixen el seu camp, i prenen les decisions adequades pel país sense fer-ho a ull, o amb el peu.

Glòria Ribugent

Per les declaracions: Telenotícies migdia 18/05/12 (minut 14:58)

Anuncis

1 comentari »

 1. Hola Glòria, em toca a mi fer-te el comentari del text!

  Titular: haig de dir que desconeixia el significat d’aquesta frase feta i la vaig haver de buscar per internet, però em sembla que és bo. Té ganxo i s’adequa amb el contingut del text.

  Inici + Estructura del text i del seu contingut: l’inici té un caràcter descriptiu i informatiu, similar a aquells que fèiem al 2n trimestre amb els reportatges. A mi em sembla correcte per a situar el lector, per a explicar-li què està passant, L’estructura també em sembla bona, has organitzat el text en diferents paràgrafs corresponents a idees diferents: informació, opinió, experiències personals, conclusió… A més, el text té força ritme i es llegeix fluidament.

  Tema escollit: tema actual i que ens incumbeix a tots, l’educació. També relacionat amb el tema de retallades.

  Estil de redacció: Repeteixo que el text se m’ha fet molt amè i que està ben redactat, amb un vocabulari correcte, introduint locucions i frases fetes que l’enriqueixen. A més, també introdueixes cites literals que donen veracitat al que expliques. Ara bé, també he vist algunes faltes (“quan vaig a botar…”, hauria de ser “votar”). Però per la resta, està molt bé.

  Com exposa la seva opinió al llarg del text. Valoració crítica: l’opinió en aquest text va “in crescendo”. Al principi et limites a oferir els fets, després comences a opinar subtilment i acabes fent-ne una conclusió ferma. Trobo que és una bona manera d’argumentar una columna d’opinió, perquè la teva sentència neix a partir del que has desenvolupat anteriorment.

  Argumentació. Comprensió. Extensió. Comentaris personals: L’argumentació, com he dit, em sembla correcta. Potser hauries pogut justificar-te una mica més, ja que l’extensió del text és de 20 línies i potser podries haver-ne afegit un parell més per a acabar de deixar clara la conclusió. Tot i així, el final l’he trobat molt bo, ja que jugues amb la idea de mesurar les distàncies amb el peu, que ja havies explicat al paràgraf anterior. L’experiència personal del viatge també la trobo encertada.

  De temes més formals, també has complert amb els requisits: la fotografia, els 3 enllaços, la firma, les etiquetes…

  En general, m’ha agradat!! Felicitats!

  Comentari per martamontaner — 19 Mai 2012 @ 19:08


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: