Que tingui Grapa!

14 Mai 2012

D’indignats a organitzats

Filed under: opinió,Sociedad,Uncategorized — mariallobet @ 23:03
Tags: , ,

Ara gairebé fa un any em passejava per la plaça de Catalunya de Barcelona esperant veure una colla d’”indignats” emprenyats amb el sistema que emprenien un moviment pacífic. Tenien un fi comú: queixar-se per la injustícia social, reivindicar una democràcia real i discutir i coordinar accions comunes per canviar la situació. Ara ja no espero això. Hi espero alguna cosa més. Però em passejo pel centre de la capital catalana i hi trobo el mateix. Això sí, amb menys concentració però més definició.

Demà es celebra el primer aniversari del 15-M i les coses han canviat molt. Evidentment, cap a malament. La situació de crisi s’ha fet més inacceptable i el moviment d’indignats, més fort. Gràcies a l’actuació a través de la xarxa social i dels barris, ara hi ha allò que anomenem consciència social i capacitat de mobilització. Les vagues i les manifestacions ja són gairebé el nostre pa de cada dia. Per això la maduresa del col·lectiu indignat té ara unes eines que abans no tenia: les eines per donar un pas més endavant.

Insinuaria que és el moment d’entrar en política si no fos perquè el president de Justícia i Pau em replicaria un: “entrar en política seria la [seva] mort”. Tot i això, no puc evitar reflexionar sobre la qüestió rebutjada per Arcadi Oliveres. Realment n’hi ha prou en manifestar-se de forma pacífica, en fer assemblees per buscar solucions i en re-acampar de nit per mostrar el desencantament real d’un col·lectiu cada vegada més ampli? Tot això està molt bé, és molt esperançador i digne d’admiració. Però falta alguna cosa més.

Tant a dins com a fora d’Espanya ja ens coneixen. És més: ens respecten i fins i tot ens avalen. Però ara, què? Cap a on anem? Més enllà de la immediatesa al carrer, es consolidarà en alguna cosa més? Fer-ho potser seria la pèrdua de la seva essència primera, un moviment apolític. Però del contrari, quedaria en l’efervescència d’un record més. Queixar-se és fàcil, però ens hauríem de preguntar: podríem fer-ho millor? Si així és, endavant.

Cal crear respostes polítiques alternatives: Refundar completament l’Estat del benestar? Fer una revolució? Sigui com sigui, qualsevol opció requereix organització. Perquè si volem que sigui real el “12M15M. El poble som la solució”, hem de passar a l’acció. Però com provoquem un canvi, si no és des de dins? Entrar a les urnes i al Parlament no ha de fer por: de seguidors, no en faltaran. I serà més útil i efectiu.

Maria Llobet

http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/2012/05/05/12m15m-un-any-d%E2%80%99indignacio/

http://www.324.cat/especial/6894/altres/15-M-un-any-despres

http://www.lavanguardia.com/politica/20120514/54293818771/15m-barcelona-plaza-catalunya-indignados.html

http://www20.gencat.cat/docs/Joventut/Documents/Arxiu/CDJ/Indignats.%20Articles%20dopinio%20I%20%2817.05.2011%20-%2020.05.2011%29.pdf

Anuncis

1 comentari »

 1. Titular: Curt i senzill. Dóna una intuació sobre de què tractarà el text. Convida a continuar llegint.

  Inici + Estructura del text i del seu contingut: A l’inici situa al lector definint els objectius del 15-M. El segon paràgraf és una mica confús ja que no queda clar si critica les vagues i manifestacions, però després ja entra en donar la seva opinió i va plantejant preguntes al lector cosa l’apropa i fa que s’impliqui en el tema.

  Tema escollit: És un tema de gran actualitat, però portat per un altre camí, cosa que fa que sigui més interessant.

  Estil de redacció. Frases curtes i senzilles que fan més assequible la comprensió. Preguntes retòriques que plantejen incògnites al lector perquè ell també formi la seva opinió sobre el tema. Bona redacció que fa que no es faci pesat el text.

  Opinió: Expressa la seva opinió de forma clara i respectuosa i com he dit abans, convida al lector a formar la seva pròpia opinió a través de les preguntes que va plantejant al llarg del text.

  Glòria Torrent

  Comentari per gloriatorrent93 — 15 Mai 2012 @ 20:52


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: