Que tingui Grapa!

12 Mai 2012

Catalans i bascos a Madrid, espectacle assegurat

Filed under: Barça,Futbolistas,Política — marta.mcs @ 19:12
Tags: ,

La Final de la Copa del Rei al Calderón promet ser una exhibició de futbol, però també, d’acord amb els precedents, un lloc on manifestar el sentiment nacional dels seguidors d’aquests dos equips. Mentre els fans es preparen pel partit, grups d’ultradreta es manifestaran a pocs carrers de distància per defensar la unitat espanyola.

 

Les celebracions futbolístiques sempre són una font de possibles aldarulls, ja que agrupen un gran nombre de persones animades per l’esdeveniment. Aquesta, a més a més, compta amb el sentiment nacional creixent que estan experimentant Euskadi i Catalunya. Traslladar totes dues aficions a la capital és una gran oportunitat per dur a terme accions que reivindiquin el dret a la independència d’aquestes comunitats autònomes.

 

El problema sorgeix quan, ben a prop de la festa esportiva, s’hi col·loquen grups d’extrema dreta defensant idees totalment oposades. L’any 2009 a Mestalla, seguidors de l’Athletic de Bilbao i blaugranes van ser protagonistes de la xiulada a l’himne espanyol més gran de la història que va ofendre aquests grups amb ideologies anti-independentistes. A causa d’això, han convocat una manifestació el mateix dia del partit on reclamaran “Espanya com a única nació i el valor d’unitat entre tots els espanyols” i faran front a les “provocacions del separatisme català i basc”, tal i com han explicat els organitzadors.

 

El més sorprenent del cas és que aquesta convocatòria compta amb l’autorització de la Delegació del Govern de Madrid, una autoritat molt preocupada per aturar la violència a les diferents manifestacions tan freqüents últimament arreu del país. Un govern que ara permet que dos col·lectius amb ideologies tan enfrontades es trobin en l’espai i el temps, sense preocupar-se de quines en seran les conseqüències.

 

Marta Curull Sentís

 

LINKS:
http://www.ara.cat/esports/futbol/Diverses-organitzacions-manifestacio-Madrid-Copa-rei-futbol-barca-athletic_0_697730361.html

http://www.ara.cat/politica/Solidaritat-Catalana-Madrid-Copa-Barca_0_663533750.html

http://www.youtube.com/watch?v=DceqR8JDmY0&feature=fvwrel

http://www.europapress.es/deportes/futbol-00162/noticia-futbol-copa-autorizada-manifestacion-ultra-madrid-respuesta-provocaciones-separatismo-vasco-catalan-20120510115727.html

 

Anuncis

1 comentari »

 1. Títol: Està bé perquè conté opinió, però trobo que podria ser més original (amb més grapa).
  Inici: Bo, ja que posa en situació al lector i explica el tema de l’article.
  Tema: Adequat, perquè és un tema d’actualitat que podem trobar en els diaris.
  Ortografia: No hi ha faltes.
  Final: Trobo que és una bona idea que hagi deixat el més impactant pel darrer paràgraf.
  General: És un bon article i està ben escrit, però potser estaria millor si hi hagués una opinió més forta i posicionada, ja que l’opinió es concentra gairebé únicament al final de tot.

  Paula Vidal Oliveras

  Comentari per ladescrizionediunattimo — 13 Mai 2012 @ 14:32


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: